Tirs 25. april 16:53:33 CST 2023

2024-06-05

Traditionel kinesisk etikette

Et vigtigt træk ved kinesisk mad er brugen af ​​service, som har sin egen traditionelle vægt. Lad mig introducere dig til flere almindelige måder at bruge på.

1. Spisepinde

Der er mange tabuer i at bruge spisepinde: de skal bruges i par. Når du tager det med spisepinde, skal du passe på ikke at slikke det, uanset om der er mad tilbage på spisepindene. Når spisepinde ikke bruges foreløbig, bør de placeres på spisepinde, eller på kanten af ​​ens egen skål eller tallerken. Stil det ikke direkte på spisebordet, og sæt det ikke vandret på skåle og tallerkener, især på offentlige skåle og tallerkener. Når spisepinde ikke er i brug, bør de ikke placeres på mad eller fade ved "opmærksomhed". Ifølge folketroen gøres dette kun, når man ofrer forfædre. Derudover må du ikke bruge spisepinde som gafler til at gafle mad. Når du taler med andre, bør du midlertidigt lægge dine spisepinde fra dig, og du kan ikke bruge dem til at "pege fingre" eller "danse" frem og tilbage. Det er endnu mere forbudt at slå skåle og tallerkener til "soundtrack". Brug ikke spisepinde til at plukke tænder, kløe osv.

2. Ske

Med hensyn til brug af skeer er der to situationer, den ene er en offentlig ske, og den anden er din egen specielle ske. En tendens i moderne kinesisk madetikette er at gå ind for brugen af ​​serveringsskeer mere og mere, især når man tager suppebaserede retter. Til den offentlige ske skal du bare huske at lægge den tilbage efter at have øset maden op hver gang, og ikke sende den direkte til munden, men lægge den i din egen skål og fad først, og så brug din egen ske til at tage den , ellers vil det miste betydningen af ​​den offentlige ske. Hvordan holder du skeen? Standardholdemetoden er: Hold enden af ​​skeens håndtag i højre hånd, med pegefingeren ovenpå, hold skeens håndtag nede, og støt tommelfingeren og langfingeren nedenunder. Nogle mennesker holder skeen med tommelfingeren på toppen, holder håndtaget på skeen og bruger deres pege- og langfinger til at støtte den. Dette er ikke korrekt.

Når du bruger en ske til at drikke suppe, i modsætning til vestlig mad, skal du drikke den udefra og ind. Tag den aldrig op og drik den direkte, og lav ingen støj, når du drikker. Når du tager mad med en ske, skal du ikke overfylde den, for ikke at flyde over og plette bordet eller dit eget tøj. Hvis det er nødvendigt, efter at have øset maden op, kan du blive på plads et stykke tid, og når suppen ikke længere flyder ned, flyttes den tilbage for at nyde. Efter at have taget mad med ske, kan du spise det med det samme eller lægge det på en tallerken, og du kan ikke hælde maden tilbage til det oprindelige sted. Hvis maden er for varm, kan du ikke øse den med en ske, endsige blæse den med munden. Spis mad fra en ske, læg ikke skeen i munden, eller sut og slik gentagne gange. Hvis du ikke bruger skeen i et stykke tid, så sæt den tilbage på din tallerken i stedet for at lægge den direkte på bordet eller stikke den i maden.

3. Skål

Når du spiser til en forretnings lejlighed, så spis ikke med en skål, endsige hold en skål med begge hænder. Brug spisepinde og skeer til at hjælpe, når du spiser, og du kan ikke "starte" eller "munde" direkte, og du kan ikke sutte på siden af ​​skålen. Hvis der er madrester på tallerkenen eller skålen, skal du ikke hælde det direkte i munden, endsige slikke det, du kan bruge spisepinde eller en ske til at håndtere det. Ubrugte skåle, og smid ikke ting i dem, såsom nogle ubrugte servietter. Det er heller ikke godt at stille skålen på hovedet på bordet.

4. Madfad

Madfadet bruges til midlertidigt at lægge de retter, der er hentet fra det offentlige fad. Tilføj ikke for mange retter hver gang, ellers vil det se rodet og rodet ud, og det vil ligne "sulten spøgelse reinkarneret". Det er bedst ikke at hobe sig en række forskellige retter op, ellers vil retterne ikke kun "smage" hinanden, men det vil også se grimt ud. Spyt ikke de rester, knogler og torne ud, som du ikke vil spise på jorden eller på bordet, men sæt dem forrest i madfadet. Man kan ikke spytte det direkte fra munden på madfadet. Du kan bruge spisepinde eller dine hænder til at hjælpe. Hvis opvasken er snavset eller fyldt med knogler og torne, kan du bede tjeneren om at udskifte dem.

Jiatianfu service er grønt, ikke-giftigt, vandtæt, robust, dråbe- og højtemperaturbestandigt og genanvendeligt. Kan bruges i mikrobølgeovne og desinfektionsskabe, høj temperatur brister ikke; lys glans, let at farve, langsom varmeledning, ikke varme, glatte kanter, delikat fornemmelse, let at rengøre. Produktet har bestået forskellige testindikatorer; produktet har bestået SGS-standarden; produktet har bestået fødevarebeholder-certificeringen. Udbredt i cateringindustrien og børns cateringindustri.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy